Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kinderopvang 't Dunebosje is officieel geopend

Op vrijdag 18 oktober werd de nieuwe kinderopvang ’t Dunebosje officieel geopend. Het betreft een samenwerking met vzw Immaculata Instituut dat hiervoor de helft van het Oosthoekschooltje ter beschikking stelt.

De vraag naar kinderopvang in De Panne is groot. Daarom besliste het bestuur om hier fors op in te zetten. Afgelopen juli opende kinderopvang DO-RE-MI haar deuren in de Dorpstraat. De opvang is gevestigd op het gelijkvloers van het nieuwe gebouw van Woonmaatschappij IJzer en Zee dat eind mei (3 maanden vroeger dan voorzien) opgeleverd werd. 2 ervaren onthaalouders van de dienst Kinderopvang ontfermen zich er over 14 kleine bengels van 0 tot 3 jaar.

Sinds begin september is ook kinderopvang ‘t Dunebosje in de Noorddreef operationeel met 2 onthaalouders. De dienst Kinderopvang vroeg bij het Agentschap Opgroeien een vergunning aan voor de opvang van maximaal 13 kinderen vanaf de geboorte tot 2,5 jaar. Afgelopen vrijdag 18 oktober volgde de officiële opening.

Samenwerking

Vzw Immaculata Instituut stelt sinds begin augustus de helft van het Oosthoekschooltje ter beschikking voor het nieuwe opvanginitiatief. 

Het Oosthoekschooltje kampt al enkele jaren met een leerlingentekort. In principe moest de school op het einde van het vorige schooljaar dicht, maar Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits gaf de school echter een respijtjaar. De samenwerking is voor beide partijen een positief verhaal. Het is immers een ideale locatie voor de vele jonge gezinnen die aan de Oosthoek wonen, en de opvang kan nieuwe kansen creëren om de sluiting van het schooltje te vermijden.

Complimentendag

De opening van ’t Dunebosje viel in een week waar de kinderbegeleiders centraal stonden.

Op 12 oktober was het de Dag van de Kinderbegeleider. Op die dag werden alle kinderbegeleiders in de bloemetjes gezet. En dat nam het bestuur letterlijk, want de onthaalouders en kinderbegeleiders van de groepsopvang kregen een plantje met als thema: ‘Jij laat elk kind groeien en bloeien’.

Ook de begeleiders van de Buitenschoolse Kinderopvang De Jutter werden die dag bedankt voor hun dagelijkse inzet om de kinderen een leuke vrije tijd te bezorgen. De dienst Kinderopvang had een oproep gelanceerd bij alle ouders en kinderen om een kaartje in te vullen met een leuke boodschap of bedanking. Daarbovenop zette het bestuur hen in de bloemetjes met een herbruikbare recycleerbare tas en een bedankingskaartje.

 

Meer info?

dienst Kinderopvang

058-42 23 96

kinderopvang@depanne.be

21 oktober