Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

1dagniet.be

Vrijdag 18 oktober is er de nationale actiedag tegen woninginbraken ‘1dagniet’. De dienst Veiligheid & Preventie en de politie Westkust organiseren verschillende acties.

De gemeenschapswachten van de dienst Veiligheid & Preventie gaan samen met de politie Westkust in de week van ‘1dagniet’ op pad met de welgekende ‘voetafdrukken die van een inbreker konden zijn’, boordevol tips om de kans op een inbraak te verkleinen. Ook onder andere de lichtborden zullen opnieuw pronken in het straatbeeld. Breng op zaterdag 19 oktober ook zeker een bezoekje aan de diefstalpreventiestand op de wekelijkse markt in De Panne. De diefstalpreventieadviseur geeft je interessante tips. Je kan met hem ook een afspraak maken voor een advies op maat van je woning, bij je thuis.


GRATIS SLEUTELHANGERS


Ook al eens je sleutels verloren? Of hangt er een kaartje met je adres aan je sleutelbos? Op 19 oktober kun je als inwoner of tweedeverblijver op de diefstalpreventiestand een sleutelhanger aanvragen waar de gemeenschapswachten jouw rijksregisternummer in graveren. Als je rijksregisternummer vermeld staat op je sleutelhanger, kan de politie je bij verlies onmiddellijk contacteren. Wie niet kan komen naar de diefstalpreventiestand, kan een mailtje sturen naar preventie@depanne.be. Vergeet zeker je rijksregisternummer niet te vermelden. De gemeenschapswachten bezorgen je gegraveerde sleutelhangers gratis aan huis.


WEDSTRIJD


Wil je zelf je steentje bijdragen rond inbraakpreventie en een leuke prijs winnen? Neem dan deel aan de wedstrijd ‘Geniet van je film als een koning, zonder een onaangename verrassing in je woning’. Wat moet je doen? Bedenk een leuke slogan of anti-inbraaktip in rijmvorm (bv. Sluit ramen en deuren, dan kan er minder gebeuren) en post ze op de Facebookpagina van Politie Westkust (www.facebook.com/politiewestkust). De slogans met de meeste ‘likes’ winnen. Je maakt kans op 4 cinematickets (2 winnaars), 3 cinematickets (2 winnaars) of 2 cinematickets (3 winnaars). Donderdag 17 oktober worden de gelukkigen bekend gemaakt. Zij kunnen vanaf vrijdag 18 oktober hun bioscooptickets voor cinema Koksijde ophalen in het centraal politiehuis (Ter Duinenlaan 34a, Koksijde). Succes!

02 oktober