Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuw zeilwagencentrum open

Op 26 oktober wordt het nieuwe zeilwagencentrum officieel in gebruik genomen.

In juni vorig jaar werd het verouderde zeilwagencentrum afgebroken om plaats te maken voor een ruimer, hedendaags clubhuis. Een groot jaar later zijn de werken afgerond.


MEER RUIMTE


De oude infrastructuur voldeed niet meer aan de wensen en eisen van een hedendaags zeilwagencentrum. De bestaande gebouwen uitbreiden en verbouwen waren geen interessante optie. Het bestuur koos voor een ruimere nieuwbouw, al is daar weinig van te merken. De uitbreiding, voornamelijk in functie van een grotere opbergcapaciteit, gebeurde niet in de hoogte, maar situeert zich grotendeels ondergronds. In de kelderverdieping is een techniekruimte, een berging en afzonderlijke kleedkamers met douches en toiletten voor mannen en vrouwen. Op het gelijkvloers is er een ruime cafetaria, een bureau en onthaal voor de zeilwagenclub, een werkplaats, een opslagruimte en het sanitair (met mindervalidentoilet en babyverzorgingstafel).


DUURZAAM


Het bestuur koos voor kwalitatieve, duurzame materialen. Het grijs zichtbeton met houten accenten en houten buitenschrijnwerk zorgen voor een rustgevend gevoel. Door natuurlijke materialen te gebruiken wordt een harmonieus geheel gecreëerd, de sobere vormgeving zorgt ervoor dat het gebouw niet dominant aanwezig is in zijn omgeving.

05 oktober