Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuw: 2 tuttiklassen én uitbreiding aanbod StAPwest

Vanaf dit schooljaar breidt het bestaande aanbod van de muziekacademie uit en zijn er ook 2 tuttiklassen.

Vanaf dit schooljaar breidt het Pannese lesaanbod van StAPwest uit met een tuttiklas gitaar en een tuttiklas blaasinstrument (trompet of trombone). Twee keer per week ontdekken kinderen tussen 8 en 12 jaar gedurende 1,5 uur de taal van de muziek, door de combinatie van een instrument, muzikale en culturele vorming en groepsmusiceren. Bij deze geïntegreerde manier van lesgeven kunnen de leerlingen de theorie meteen omzetten in praktijk.

LESMOMENTEN
Blaasinstrumenten:
- woensdag: 13.00u-14.30u
- zaterdag: 08.30u-10.00u
Gitaar:
- dinsdag en donderdag: 16.15u-17.45u


SAMEN ZINGEN EN MUSICEREN
De tuttiklassen blijven klein (10 leerlingen), waardoor er voldoende plaats is voor individuele evolutie en differentiatie. Dit biedt bovendien ook mogelijkheden voor samenspel, verdieping en intervisie …
De kinderen mogen al meteen aan de slag op de trompet, trombone of gitaar. Ervaring is niet vereist. Daarnaast leren ze hun muzikaal gehoor ontwikkelen, muziek lezen en schrijven, en maken ze kennis met een heleboel muzikale termen. Op een eigentijdse manier proeven ze
van allerlei ritmes en melodieën.

FINANCIERING
De tuttiklassen van het schooljaar 2019-2020 worden gefinancierd door het gemeentebestuur en het ministerie. Bij voldoende inschrijvingen kunnen de tuttiklassen voor het schooljaar 2020-2021 volledig door het ministerie gefinancierd worden. Na 4 schooljaren is de volledige oprichting een feit en zullen alle leraarsuren ten laste van het ministerie zijn.


OOK UITBREIDING BESTAANDE AANBOD
Tot op heden kunnen leerlingen een eerste en tweede jaar notenleer volgen in De Panne. Vanaf het derde jaar moeten ze naar een andere afdeling van StAPwest. Sinds 1 september is dit niet meer en kunnen leerlingen in De Panne ook een 3de jaar notenleer volgen. Zelfs het volgen van pianoles wordt mogelijk. In het verleden kon in De Panne geen enkele instrumentles gevolgd worden; leerlingen volgden dit sowieso in een andere afdeling van StAPwest.

INTERESSE?
Inschrijven kan nog tot 1 oktober via de website van StAPwest.


Meer info?
www.depanne.be/tuttiklassen
www.stapwest.be

30 augustus