Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Dankjewel 'Control Cruiser'!

Van 1 tot 31 oktober loopt een grootschalige Beloofd!- campagne tegen te snel rijden. Doe je mee?

We kennen ze allemaal: chauffeurs die onze wegen onveilig maken door hun overdreven snelheid. Maar wat met automobilisten die zich wél aan de toegelaten snelheid houden? Voor hen is er nu eindelijk een positief woord: de ‘control cruiser’. En zij verdienen een welgemeende ‘dankjewel’.


WAAROM?
Overdreven snelheid is helaas een gekend fenomeen. Al te vaak nog wordt er te snel gereden, ook in de kleinste straatjes. Nochtans willen de meeste automobilisten zich wel degelijk aan de snelheidslimiet houden, ze hebben enkel een geheugensteuntje nodig dat positief rijgedrag aanmoedigt. Vandaar dat de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) een grootschalige campagne opzet om de ‘control cruisers’ bedanken. 


DOE JE MEE?
Sinds 1 september kun je op www.beloofd.be/controlcruiser een bord bestellen met het campagnebeeld. Bij elk bord zit een handleiding om het bord gemakkelijk op te hangen
en te verwijderen. De VSV stelt voor om het bord vanaf 5 oktober aan je raam te hangen. Op die dag lanceert zij immers een campagne met dezelfde affiche langs alle Vlaamse snel- en gewestwegen. Automobilisten krijgen het bord dan ook te zien langs onze lokale wegen.
De campagne loopt tot 31 oktober.

09 september