Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De Panne vouwt vogels voor vrede

De Westhoek vouwt vogels voor vrede. Ook De Panne doet mee! En jij?

Net voor de zomer werd het Platform Westhoek Vredeshoek gelanceerd om na de periode van 100 jaar WOI te werken aan een vredesbeleid op maat van onze regio. Niet alleen het Provinciebestuur van West-Vlaanderen werkt hieraan mee, ook de Westhoekgemeenten - waaronder ook De Panne - spelen een belangrijke rol.

 

Vlaamse Vredesweek

In 2019 organiseert Pax Christi Vlaanderen (PCV) voor de 30ste keer de Vlaamse Vredesweek, een week waarin de organisatie inzet op een actueel Vredesthema. Dit jaar koos PCV voor het thema van de verkiezingen van 26 mei en het feit dat België momenteel zetelt in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Met de oproep ‘Mag het wat m€€r zijn?’ wil de organisatie de nieuwe regering vragen om meer te investeren in Vrede.

 

Vouwen voor Vrede

Het Platform Westhoek Vredeshoek wil de Westhoek mobiliseren om deze oproep te ondersteunen door mee te werken aan de actie ‘Vouwen voor Vrede’. Met deze actie wil PCV op het einde van de Vredesweek zo veel mogelijk kraanvogels (symbool voor een voorspoedige en vredevolle wereld) overhandigen aan de federale overheid en op die manier een duidelijk signaal geven en de vraag stellen om meer dan voorheen in te zetten op Vrede, ook financieel. Als ons land de Vrede een kans wil geven, dan moet daar een degelijk budget tegenover staan.

 

De Panne vouwt mee!

Ook in De Panne ondersteunen wij dit initiatief! Daarom roept het gemeentebestuur iedereen op om thuis, samen met vrienden, op school, of in verengingsverband, … kraanvogels te plooien.

Het gemeentebestuur voorziet een plaats in het gemeentehuis (Zeelaan 21) en in Jeugdhuis De Planke (De Boare, Koningsplein 1), waar kraanvogels kunnen binnengebracht of ter plaatse gevouwen worden. Het nodige materiaal is daar voorhanden.

Kraanvogels vouwen kan vanaf 9 september tot uiterlijk 27 september 2019. Van maandag tot vrijdag van 09.00u tot 12.00u en van 13.30u tot 17.00u, op zaterdag van 10.00u tot 12.00u.

 

29 augustus