Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gloednieuw kinderopvanginitiatief DO-RE-MI officieel geopend

Vrijdag 19 juli 2019 werd het gloednieuwe kinderopvanginitiatief voor baby’s en peuters ‘DO-RE-MI’ in Adinkerke officieel geopend. Deze nieuwe groepsopvang met samenwerkende onthaalouders is één van de initiatieven van het gemeentebestuur om tegemoet te komen aan de grote vraag naar kinderopvang.

DO-RE-MI is een groepsopvang samenwerkende onthaalouders voor baby’s en peuters  die georganiseerd wordt door de dienst Kinderopvang van gemeente & OCMW De Panne.

 

De opvang is gevestigd op de benedenverdieping van een nieuwbouwproject van woonmaatschappij IJzer & Zee in de Dorpsstraat in Adinkerke. Het gebouw werd eind april opgeleverd en sinds begin juli is de nieuwe opvang operationeel.

 

De benedenverdieping werd in samenspraak met de woonmaatschappij gerealiseerd, volledig afgestemd op de opvang van baby’s en peuters. Er zijn drie slaapkamers, een grote leefruimte, een ingerichte keuken en een buitenruimte. Er kunnen 14 kinderen opgevangen worden door 2 onthaalouders, elke weekdag van 07.30u tot 19.00u. In het weekend is de opvang gesloten.

 

Schepen van Sociale Zaken & Welzijn Michèle Vandermeeren: “De wachtlijsten voor kinderopvang in onze gemeente zijn lang. Verder uitkijken naar mogelijke locaties voor uitbreiding is een must. Ook is een sterk aanbod aan kinderopvang een belangrijk middel om jonge gezinnen aan te trekken naar onze gemeente.”

 

Meer info?

Schepen van Sociale Zaken & Welzijn Michèle Vandermeeren, 0485-64 48 24

Dienst Kinderopvang, 058-42 23 96, kinderopvang@depanne.be

24 juli