Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuw toeristisch infokantoor op hoek Zeelaan - Duinkerkelaan

Op 27 juni besliste de gemeenteraad om de grond op de hoek Zeelaan – Duinkerkelaan en het naastgelegen pand (Zeelaan 165) aan te kopen om er een nieuw toeristisch infokantoor onder te brengen.

Het gemeentebestuur kon een akkoord sluiten met de huidige eigenaar van de projectgrond op hoek Zeelaan – Duinkerkelaan, beter gekend als de Cordial, om deze aan te kopen voor € 360 000. Ook met de eigenaar van het naastgelegen pand in de Zeelaan 165, werd tot een overeenkomst gekomen voor € 279.000. Beide overeenkomsten werden ter goedkeuring voorgelegd op de gemeenteraad van donderdag 27 juni 2019.

 

Burgemeester Bram Degrieck: “Met de aankoop van de Cordial en het naastgelegen pand slaan we verschillende vliegen in één klap.  Ten eerste wordt de site, een echte kanker in ons straatbeeld, op relatief korte termijn opgekuist en zal deze verloederde hoek een opwaardering betekenen voor het ganse centrum.  Ten tweede komen we met ons toeristisch infokantoor naar de plaats waar er meest toeristen zijn: pal in het centrum; we verhogen daardoor onze dienstverlening voor de toerist.  En ten derde, creëren we op deze manier wat ruimte in het gemeentehuis waardoor nieuwe pistes voor de herinrichting en de dienstverlening kunnen ontstaan.  Met het nieuwe bestuur waren we heel snel unaniem akkoord om dit project vorm te geven en we hebben de koe bij de hoorns gevat!

 

Strategische locatie

De locatie van de Cordial staat al jaren te verkommeren en is een ware ‘kankerplek’ op één van de meest centrale plaatsen van De Panne. Het onbebouwde perceel heeft een bijzonder negatieve invloed op het straatbeeld in het hart van ons commercieel centrum. De gemeenteraad besliste om de projectgrond aan te kopen om er een toeristisch infokantoor onder te brengen.

 

Schepen van Toerisme, Cindy Verbrugge: “Deze nieuwe locatie is een absolute meerwaarde die ons de mogelijkheid biedt om elke bezoeker, tweedeverblijver en inwoner op een kwaliteitsvolle manier te ontvangen en informatie te geven over alle activiteiten in onze gemeente. De centrale ligging vlakbij het strand, de Zeedijk, de tramhalte en  de vele horeca- en handelszaken maakt dat iedereen die De Panne bezoekt nooit op zoek zal moeten gaan naar informatie, maar ze automatisch zal vinden tijdens een wandeling.”

 

Stedenbouwkundige vergunning

Vorig jaar al werd een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor het toekomstige gebouw. Dit zal identiek zijn aan het originele. Het is immers gelegen in het beschermde dorps- en stadsgezicht, de Dumontwijk. De vergunning is nog een jaar geldig, waardoor het bouwproject relatief snel kan gerealiseerd worden.

28 juni