Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Altijd 1 uur gratis parkeren in de betalende zones

Vanaf 1 juli worden nieuwe regels ingevoerd voor het betalend parkeren en parkeer je in het centrum van De Panne altijd 1 uur gratis!

Kom en ontdek de troeven van De Panne. Gezellig shoppen, kuieren langs etalages of de prachtige huizen in de Dumontwijk, een dagje strand, een verkwikkende wandeling in de uitgestrekte natuurgebieden, genieten van een drankje op een terrasje, een snelle hap of een uitgebreid diner …

Schepen van Parkeerbeleid, Stéphane Buyens: “De Panne is de laatste, onbewerkte shoppingdiamant aan de  Westkust. Met een commercieel sterk parkeerverhaal, geven we aan iedereen de kans om die nu op eigen tempo te ontdekken. We are De Panne!”

Het nieuwe, vereenvoudigde parkeerbeleid houdt rekening met ieders wensen. Wil je snel wat boodschappen doen, dan geniet je steeds van 1 uur gratis parkeren per dag en dit per zone!

Wil je wat langer genieten van onze prachtige kustgemeente, dan heb je de keuze uit 4 kant-en-klare parkeerformules. Wie over een mindervalidenkaart beschikt, parkeert trouwens overal gratis (beperkt tot 2 uur in de oranje zone).

 

Oranje en groene zone

In de oranje zone (Zeelaan en enkele zijstraten) moet het hele jaar door tussen 10.00u en 18.00u betaald worden om te parkeren, en is de parkeerduur beperkt tot maximaal 2 uur.

Heb je meer tijd nodig, dan kun je in de groene zone (Dynastielaan, Duinkerkelaan, Nieuwpoortlaan en enkele zijstraten) terecht. Tijdens de zomerperiode (01/06-30/09) moet je er elke dag tussen 10.00u en 18.00u betalen, in de winterperiode (01/10-31/05) enkel in de weekends, op feestdagen en tijdens schoolvakanties. In de groene zone heb je 4 kant-en-klare betaalopties: € 1,50 per uur, € 4 voor 4 uur, € 7 per dag of een veelvoud van € 7 voor meerdere dagen.

 

Altijd 1 uur gratis

Genieten van een uur gratis parkeren, dat kan 1 keer per dag, per zone. Je kiest zelf wanneer je je gratis uur gebruikt. Ga je in de voormiddag snel naar de bakker en slager, dan kies je best voor het Basic-tarief (minimaal € 0,50 voor 20 minuten). Zo kan je je gratis uur parkeren later op de dag gebruiken voor wat uitgebreider shoppen, een gezellige lunch of terrasje.

 

 

 

Gemakkelijk en zonder parkeerticket

Met het nieuwe parkeerbeleid worden ook nieuwe, gebruiksvriendelijke parkeermeters geplaatst. Deze parkeermeters van de nieuwste generatie zijn uiterst gebruiksvriendelijk: betalen kan met munten, een bankkaart, via sms of app. De grote nieuwigheid is echter dat de machines – ook voor wie met munten of bancontact betaalt – geen ticket meer afleveren, tenzij er specifiek om gevraagd wordt. Dankzij dit milieuvriendelijke, virtuele ticket moet je dus niet meer terug naar je wagen stappen.

 

Gratis parkeren met mindervalidenkaart

Mensen met een geldige mindervalidenkaart kunnen altijd gratis parkeren. In de groene zone mag dit overal en onbeperkt. In de oranje zone is de parkeerduur onbeperkt op de voorbehouden plaatsen. Op de niet-voorbehouden plaatsen moet behalve de mindervalidenkaart ook de blauwe parkeerschijf gelegd worden en is de parkeerduur bijgevolg beperkt tot maximaal 2 uur.

 

Communicatie

Begin juli ontvangt iedere inwoner van De Panne en Adinkerke, maar ook Veurne, Koksijde en Nieuwpoort een overzichtelijke folder in de brievenbus met daarin alles over het nieuwe Pannese parkeerbeleid. De dienst Lokale Economie zal eveneens de handelaars uitvoerig informeren over het nieuwe beleid, zodat zij op hun beurt hun klanten correct kunnen inlichten.

Voor bezoekers en (dag)toeristen is er eveneens een viertalige folder beschikbaar bij Toerisme De Panne of raadpleegbaar via de website www.depanne.be/parkeren.

28 juni