Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De ruilbib: neem een boek, geef een boek

Sinds kort staan er op het plein voor de Sint-Pieterskerk en op het plein op de hoek van de Dorpsstraat en de Stationsstraat 2 ruilbibs. Je mag er gratis je boek komen ruilen voor een ander boek.

Iedereen heeft in z’n boekenkast wel boeken staan die hij nooit meer leest. Ze zijn te mooi voor het oud papier, en dus staan ze stof te vergaren. Met die boeken kun je vanaf nu terecht in de ruilbib. En zie je in de ruilbib een boek dat jou interesseert? Neem het dan gewoon mee naar huis. De kasten zijn gemakkelijk afsluitbaar, zodat ze de wisselende weersomstandigheden kunnen trotseren.

 

Neem een boek, geef een boek

De bibliotheek zet dit initiatief op om mensen meer aan het lezen te brengen en om het sociale contact te verbeteren. De ruilbibs staan immers op een plein, naast een bankje dat uitnodigt om onmiddellijk te beginnen lezen. En wie weet, raak je aan de praat met een medelezer die zijn boek komt ruilen. Ga dus gerust eens langs op één van de twee locaties, snuister door de titels en wie weet word je wel fan van de ruilbib. En heb je zin in nog meer leesvoer, spring dan zeker eens binnen in de bibliotheek, Lindenlaan 2.

 

Sociale controle

Aan de omwonenden wordt gevraagd om een oogje in het zeil te houden, om ervoor te zorgen dat het luikje ’s avonds dicht is, dat het geen verzamelplaats wordt voor oud papier ….

Woon je in de nabijheid van de ruilbib en steun je het project, loop dan eens langs het kastje, zet even de boeken recht … M.a.w. vertroetel het alsof het je eigen boekenkast is. Verwittig gerust de bibliotheek als je problemen opmerkt, of als de kast helemaal leeg is.

 

Uitbreiding?

Het project wordt na een viertal maanden geëvalueerd. Als de ruilbibs een succes blijken, kunnen er in andere wijken ook geplaatst worden. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd …

 

Aandachtspunten

De ruilbib dient enkel voor boeken (niet voor tijdschriften, cd’s of ander materiaal).

De ruilbib kan niet gebruikt worden om geleende bibliotheekboeken terug te bezorgen.

Sluit de deur na gebruik, zodat de boeken beschermd blijven tegen regen en wind.

27 juni