Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kinderopvang is een prioriteit

De vraag naar kinderopvang in onze gemeente is groot. Daarom besliste het bestuur om hier fors op in te zetten.

Op vlak van kinderopvang waren er de afgelopen maanden in De Panne grote uitdagingen. In juni werd een selectiedag georganiseerd voor kandidaat-kinderbegeleiders, waaruit 3 kandidaten geselecteerd werden die dagelijks klaar zullen staan voor de kinderen en hun ouders. En binnenkort komen er nieuwe locaties voor opvang bij. Maar daarmee is de klus niet geklaard. Ook op lange termijn blijft kinderopvang een prioriteit voor het bestuur. Er wordt gestreefd naar een transparante communicatie en dus wordt ook in de toekomst nog werk gemaakt van een duidelijk overzicht van kinderopvang in De Panne.

 

DO-RE-MI

Op 8 juli opent de nieuwe kinderopvang DO-RE-MI in de Dorpstraat in Adinkerke. De opvang is gevestigd op het gelijkvloers van het nieuwe gebouw van Woonmaatschappij IJzer en Zee dat eind mei (3 maanden vroeger dan voorzien) opgeleverd werd. 2 ervaren onthaalouders van de dienst Kinderopvang zullen zich ontfermen over 14 kleine bengels van 0 tot 3 jaar.

 

Oosthoekschooltje

Om tegemoet te komen aan de grote nood, werd nog een geschikte locatie gezocht voor bijkomende opvang. Vzw Immaculata Instituut stelt vanaf begin augustus de helft van het Oosthoekschooltje ter beschikking. De dienst Kinderopvang vroeg bij het Agentschap Opgroeien een vergunning aan voor de opvang van maximaal 14 kinderen.

 

Meer info?

dienst Kinderopvang, 058-42 23 96, kinderopvang@depanne.be

29 mei