Gemeente De Panne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De Panne opent speelterrein waar beperkingen vervagen

Woensdag 29 mei 2019 ging het totaal vernieuwde speelterrein op de hoek van de Blauwe Distelweg en de Veurnestraat opnieuw open. Voor iedereen. Want het speelterrein is een plek geworden waar alle kinderen, met en zonder beperking, samen kunnen spelen.

Burgemeester Bram Degrieck:

“Dit project werd voorbereid en administratief uitgewerkt door het bestuur in de vorige legislatuur. Credits dus voor Arne Debaeke, voormalig schepen van Jeugd.  Het is een mooie verwezenlijking die kinderen samen kan brengen en een mooie update voor dit historisch aanwezige speelplein!”

Het speelterrein aan de Blauwe Distelweg werd ontwikkeld in samenspraak met de buurt, met verenigingen, met scholen en nog heel wat andere partners in De Panne. Maar ook de inbreng van ergotherapeuten en specialisten in het ‘samen spelen’ werd meegenomen. Het samenbrengen van alle ideeën heeft van deze droom een zeer bijzonder en toegankelijk speelterrein gemaakt. Niet met hier en daar een aanpassing zodat het speelterrein ‘gewoon bereikbaar’ wordt voor kinderen met een beperking. Maar een plek waar samen spelen voorop staat, waar beperkingen vervagen en kinderen gewoon écht kind kunnen zijn, gewoon samen kunnen spelen.

Met het speelterrein aan de Blauwe Distelweg zet de gemeente De Panne volop in op de ‘verbinding’ tussen alle mensen, tussen alle kinderen: open, toegankelijke ontmoetingen voor iedereen. Samen spelen kan altijd wel, maar dit speelterrein geeft net dat duwtje in de rug om het ook echt te laten gebeuren.

Ook de huidige schepen van jeugd Cindy Verbrugge voelt zich enorm betrokken bij het thema toegankelijkheid:

“Spelen, spelen, spelen en nog eens spelen, dat is wat onze kinderen moeten kunnen doen en dan liefst nog buiten. Alle kinderen moeten kunnen samenspelen en dat kan nu op het speelterrein aan de Blauwe Distelweg. Kindjes die een beperking hebben kunnen zich op dit speelplein ook naar hartenlust uitleven.  De (groot)ouders kunnen er een gezellig babbeltje slaan met elkaar. Dit speelplein biedt dus plezier voor jong en oud. Veel plezier!”


 

29 mei