Gemeente De Panne

Nieuws

 • Alle berichten
 • Gent-Wevelgem " UCI World Tour & Kattekoers" (25 maart 2018)

  25 maart
  Op zondag 25 maart 2018 wordt de wielerwedstrijd "Gent-Wevelgem" gereden. En ook dit jaar rijden ze door onze gemeente.
 • Bekendmaking beslissing N.V. Furnibo

  21 maart
  Bekendmaking beslissing N.V. Furnibo aanvraag milieuvergunning.
 • 3daagse

  Verkeersregeling tijdens de Driedaagse Brugge - De Panne

  16 maart
  Op 21 en 22 maart is er opnieuw de Driedaagse Brugge – De Panne. Op woensdag 21 maart is er de rit van de Elite Heren (Men’s Classics), op donderdag 22 maart de rit van de Elite Dames (Lotto Womans Classics). Deze nieuwe formule zorgt ervoor dat geen enkele straat volledig afgesloten wordt.
 • Bekendmaking van een openbaar onderzoek van een vergunningsaanvraag en MER-rapoort

  09 maart
  De Burgemeester brengt ter algemene kennis van het publiek dat door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen een aanvraag werd ingediend tot het verkrijgen van een milieuvergunning voor de exploitatie van een maritiem innovatie- en ontwikkelingsplatform voor de kust van Oostende.
 • Gemeentebestuur wint rechtszaak rond belasting op wooneenheden zonder domicilie (ook wel belasting op tweedeverblijven genoemd)

  06 maart
  De gemeentebelasting op wooneenheden zonder domicilie wordt in heel wat gemeenten, vooral kustgemeenten, in vraag gesteld. Ook De Panne bleef niet gespaard van fiscale procedures voor de rechtbank. De gemeente trok aan het langste eind.
 • Uniek afvalsysteem in De Panne met afvalstraatjes en ondergrondse afvalcontainers voor inwoners, tweedeverblijvers en toerist-verblijvers

  06 maart
  De Panne investeert in 6 afvalstraatjes waarin restafval, pmd, glas en papier & karton afzonderlijk aangeboden kunnen worden. Er worden ook 17 bijkomende ondergrondse containers voor restafval (5.000 liter) geïnstalleerd. Het bestek hiervoor werd goedgekeurd op de gemeenteraad van 5 maart 2018.
 • jeugdboekenmaand2018

  Jeugdboekenmaand: wetenschap & techniek

  01 maart
  De jeugdboekenmaand is van start gegaan. Binnen het thema Wetenschap & Techniek hebben we verschillende acties die zeker de moeite waard zijn. Tijd dus om enkele activiteiten in de kijker te plaatsen.
 • Logo FAZ

  Bart Peeters headliner op gratis Festival aan Zee!

  27 februari
  Voor het vijfde jaar op rij is Festival aan Zee een gratis festival! Op zaterdag 28 en zondag 29 april vormen het strand en de Zeedijk van De Panne opnieuw het decor voor een bruisend en muzikaal lentefestival. Festival Aan Zee is de opener van het festivalseizoen!
 • De veiligheidsmonitor

  26 februari
  Via de veiligheidsmonitor wordt je als burger bevraagd over je onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met FOD Binnenlandse Zaken en de lokale besturen.
 • driedaagse

  Driedaagse Brugge-De Panne: 21-22/03

  23 februari
  De Driedaagse, een nieuw concept. Woensdag staan de mannen aan de start, donderdag strijden de dames voor de overwinning. Geniet mee van 2 dagen topkoers.
 • De 3 wijzen van De Panne

  Eerste kunstwerk voor Beaufort in De Panne gekend

  22 februari
  Op 30 maart start een nieuwe editie van de triënnale Beaufort langs heel de kust. Een eerste van twee kunstwerken in De Panne is nu gekend: ‘De Drie Wijsneuzen van De Panne’ van Jos de Gruyter en Harald Thys.
 • taalkamp

  Taalkampjes ‘Fun & Nederlands’ voor anderstalige kinderen

  16 februari
  Het gemeentebestuur organiseert opnieuw taalkampjes voor anderstalige kinderen.
 • statiegeldalliantie

  De Panne heeft voortrekkersrol in de Statiegeldalliantie

  14 februari
  De Panne is toegetreden tot de Statiegeldalliantie, die ijvert voor de invoer van statiegeld op éénmalige drankverpakkingen.
 • driebloemengemeete

  De Panne is bijvriendelijke driebloemengemeente

  14 februari
  De gemeentelijke groendienst maakt er dit jaar opnieuw een erezaak van om De Panne om te toveren tot een kleurrijke badplaats. Inzet? De titel van bijvriendelijke driebloemengemeente.
 • zwerfvuilactie

  Zwerfvuil opruimen? € 200 in de clubkas!

  05 februari
  Doe mee aan de grote zwerfvuilactie op 24 maart en verdien € 200 voor jouw vereniging!
 • zeilwagencentrum

  Nieuw zeilwagencentrum

  24 januari
  De infrastructuur van de zeilwagenclub is verouderd en speelt niet langer in op de wensen en eisen van een hedendaags zeilwagencentrum. Verbouwen en uitbreiden bleek geen interessante optie, een nieuwbouw wel.
 • autodelen

  Autodelen vanaf nu 7 dagen op 7 mogelijk

  18 januari
  Autodelen - een gezamenlijke auto gebruiken als je hem nodig hebt - raakt meer en meer ingeburgerd. De gemeente wil op dat vlak een voortrekkersrol spelen en deelt een auto uit het eigen wagenpark met de inwoners en tweedeverblijvers.
 • nieuw zeilwagencentrum

  Nieuw zeilwagencentrum

  10 januari
  De infrastructuur van de zeilwagenclub is verouderd en speelt niet langer in op de wensen en eisen van een hedendaags zeilwagencentrum. Verbouwen en uitbreiden bleek geen interessante optie, een nieuwbouw wel.
 • wijk-werken

  PWA is nu wijk-werken

  08 januari
  Sinds januari is het plaatselijk werkgelegenheidsagentschap (PWA) omgevormd tot ‘wijk-werken’. Nadine Lensen helpt je voortaan vanuit de VDAB Werkwinkel Veurne in plaats van het gemeentehuis.
 • miss belgië 2017

  Word jij Miss Elegantie 2018?

  06 december
  Wil jij Jotti Verbruggen opvolgen als Miss Elegantie 2018? Schrijf je dan nu in!
 • Nieuw ontwerp Markt bovenaanzicht

  Vernieuwing van de Markt: start werken na de kerstvakantie

  22 november
  De Markt van De Panne wordt een open, sfeervol plein dat multifunctioneel gebruikt kan worden. Ook de aangrenzende delen van de Meeuwenlaan en Marktlaan worden heraangelegd. De bouwvergunning werd op 14 november 2017 afgeleverd. De werken starten half januari.
 • onderwijs

  Onderwijscheques

  01 september
  Ook dit schooljaar is het mogelijk om Pannese onderwijscheques te kopen. Dit initiatief van het OCMW is bedoeld om de schoolkosten te beperken.