Gemeente De Panne

Nieuws

 • Alle berichten
 • Gent-Wevelgem " UCI World Tour & Kattekoers" (26 maart 2017)

  26 maart
  Op zondag 26 maart 2017 wordt de wielerwedstrijd "Gent-Wevelgem" gereden. En ook dit jaar rijden ze door onze gemeente.
 • affiche 3-daagse

  Driedaagse De Panne-Koksijde: tijdelijke verkeershinder

  22 maart
  Op 28, 29 en 30 maart is het opnieuw tijd voor de Driedaagse De Panne-Koksijde. Lees hieronder verder voor een overzicht van de mogelijke verkeershinder.
 • belasting

  Hulp nodig om je belastingbrief in te vullen?

  22 maart
  Personen die hulp willen bij het invullen van de belastingaangifte over het aanslagjaar 2017 kunnen ook dit jaar weer terecht in Veurne.
 • Veilig online

  Cyberveiligheid

  17 maart
  Heel veel van ons dagelijks leven speelt zich nu ook online af. Maar dit brengt ook enkele gevaren met zich mee. Hoe kunnen we ons online best beschermen?
 • chickens-1443716

  Vogelgriep: ophokplicht = opgeheven

  17 maart
  Minister van Landbouw Willy Borsus heeft op vrijdag 17 maart om 14.00u de meeste maatregelen voor vogelgriep opgeheven voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, duiven en struisvogels. Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben.
 • foto Luc Desiere

  Strandwerken De Panne en Koksijde (Sint-Idesbald)

  16 maart
  Vanaf 20 maart vinden in De Panne en Sint-Idesbald suppletiewerken plaats. Dit n.a.v. storm Dieter die op 14 januari de kust trof. De opeenvolging van hoge waterstanden zorgde voor aanzienlijke schade aan onze stranden.
 • gemeentemonitor

  Gemeentemonitor: bevraging vanaf eind maart

  15 maart
  Misschien valt de vragenlijst ‘Wat vind jij van je gemeente’- binnenkort ook in jouw bus.
 • e-readers

  Nieuw: e-readers en e-boeken

  13 maart
  Vanaf 27 maart zet de bibliotheek een stapje vooruit in de digitale wereld. Vanaf dan kan je er een e-reader ontlenen met maximaal 5 e-boeken naar keuze. De bibliotheekmedewerkers helpen je graag met je eerste uitlening.
 • straatvuilbak

  100 nieuwe straatvuilnisbakken

  10 maart
  In het kader van ‘De Panne Proper’ worden tegen eind deze maand overal in De Panne nieuwe straatvuilnisbakken geplaatst.
 • Bekendmaking van een openbaar onderzoek Vlaams Natura 2000-programma

  06 maart
  Het voorontwerp Vlaams Natura 2000-programma ligt gedurende de periode van 07/03/2017 tem 07/05/2017 ter inzage van het publiek op de gemeentelijke dienst Milieu, elke werkdag van 09u00 tot 12u00.
 • 3-daagse 2017

  Tijd voor de koers!

  01 maart
  De Driedaagse De Panne-Koksijde is aan haar 41ste editie toe. Van 28 tot en met 30 maart rijdt de wielerkaravaan opnieuw door onze gemeente.
 • vogelgriep

  Vogelgriep: versoepeling van de preventieve maatregelen

  01 maart
  Hoewel het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, versoepelt het Voedselagentschap vanaf 1 maart enkele van de verplichte voorzorgsmaatregelen voor situaties die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels. Deze versoepelingen zijn bepaald op basis van een nieuwe risicoan
 • Eneco Clean Beach Cup @ SIde Shore Surfclub De Panne

  26 maart: Eneco Clean Beach Cup mét StuBru in De Panne

  24 februari
  Op de eerste zondag van de lente organiseren 17 kustsurfclubs de 8ste editie van de Eneco Clean Beach Cup, een grote strandopruimactie. De Panne wordt de uitvalsbasis van waar Studio Brussel live uitzendt. Vandaag gaf Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer het startschot in De Panne.
 • clean beach cup

  Maart = maand van de netheid

  23 februari
  Nu al bedankt aan alle vrijwilligers die in het weekend van 25 en 26 maart mee helpen om De Panne zwerfafvalvrij te maken. Na de inspanning wordt het genieten van een Proper De Panne!
 • Vlaanderen Feest

  Feest mee met Vlaanderen en krijg tot € 170

  20 februari
  Tijdens de eerste weken van juli viert Vlaanderen feest ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag op 11 juli. Heb jij ook zin om een straat- of buurtfeest te organiseren? In dat geval krijg je misschien een feestcheque tot € 170!
 • betaalcontainer

  Ondergrondse betaalcontainers zijn een succes!

  17 februari
  Wist je dat in 2016 niet minder dan 13.109 restafvalzakken gedeponeerd werden in de drie ondergrondse betaalcontainers?
 • FAZ2017

  Festival Aan Zee: zaterdagprogramma volledig

  16 februari
  Voor het vierde jaar op rij is Festival Aan Zee een GRATIS festival! Op zaterdag 29 en zondag 30 april 2017 vormen het strand en de zeedijk van De Panne opnieuw het decor voor een bruisend en muzikaal lentefestival. Festival Aan Zee is dé opener van het festivalseizoen!
 • logo Dyzo

  Ondernemer in nood

  15 februari
  Het gemeentebestuur sloot een samenwerkingsovereenkomst met vzw DYZO om zelfstandige ondernemers in moeilijkheden te begeleiden. DYZO helpt ondernemers op zowel economisch, juridisch als psychologisch vlak.
 • verjaardagsfeest klimzaal

  Zin in een avontuurlijk verjaardagsfeest?

  07 februari
  Vier jouw verjaardag in de klimzaal of op het hoogteparcours van sporthal Den Oosthoek en smul daarna van heerlijke pannenkoeken en een frisdrankje in Dbar.
 • swap

  SWAP in de paasvakantie

  02 februari
  Geen zin om je te vervelen tijdens de paasvakantie? Wil je actie? Op uitstap gaan? Lekker chillen met de maten? Dan is de SWAP iets voor jou.
 • leeshoek De Jutter

  Mooie samenwerking tussen bib en buitenschoolse kinderopvang: knusse boekenhoek wakkert leeskriebels aan

  20 januari
  Volop boekenplezier in De Jutter in De Panne en Adinkerke. De bibliotheek installeerde er een knusse leeshoek die regelmatig van nieuwe boeken en strips voorzien wordt.
 • Bosheide

  Bosheide krijgt unieke, natuurlijke speelplek

  28 december
  De Adinkerkse wijk Bosheide, een zijstraat van de Veldstraat, krijgt een uniek, natuurlijk speelterrein. Het project kwam tot stand in nauw overleg met de buurtbewoners.
 • verhuisdoos

  Adreswijziging? Gebruik de verhuisplanner!

  21 december
  Verhuis je binnenkort? (Ver)koop of (ver)huur je een pand? Ga je scheiden of ben je erfgenaam geworden? Denk dan tijdig aan de impact op je elektriciteits- en gascontract.
 • Frauke Belgerinkel

  Leegstaand pand + tijdelijke huurder = mooie match

  17 november
  Estate Eleven brengt (startende) ondernemers en eigenaars van handelspanden snel en gemakkelijk samen voor tijdelijke huurovereenkomsten.
 • jetski insteekzone

  Nieuw in De Panne: insteekzone voor jetski's

  27 oktober
  Wie met een jetski van het zoute Noordzeewater wil genieten kan sinds kort ook ter hoogte van De Rampe (Bortierplein) in De Panne het water ingaan.