Gemeente De Panne

Wijk-werken

Sinds 1 januari 2018 vervangt Wijkwerken Westhoek het vroegere PWA (plaatselijk werkgelegenheidsagentschap), een beslissing van de Vlaamse Regering.

Concreet betekent het dat 17 Westhoekgemeenten de keuze maakten om de handen in elkaar te slaan en zo samen met VDAB ‘wijk-werken’ op niveau van de Westhoek te organiseren.

De doelstelling van Wijk-werken is tweeledig:

  • met Wijk-werken worden werkzoekenden bij VDAB of personen die leefloongerechtigd zijn uit het isolement van werkloosheid gehaald. Deze ervaring is voor veel werkzoekenden goud waard: het is immers een eerste stap in de zoektocht naar een duurzame job.
  • Zo kan een wijkwerker enkele uren per week klusjes uitvoeren bij particulieren, in een school, gemeente, OCMW, vzw, niet-commerciële vereniging of land- en tuinbouwbedrijf om zo extra werkervaring op te doen. Hiervoor wordt de wijkwerker vergoed via wijkwerkcheques. Of het nu gaat over het gras afrijden, de kinderopvang of busbegeleiding in een school: met ‘wijk-werken’ kan dit allemaal. En zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een parkeerwachter of logistieke hulp bij events, kan beroep doen op een ‘wijkwerker’. Als gebruiker vergoedt je de wijkwerker met een cheque. De kostprijs voor de Westhoek is vastgelegd op € 7,45 per cheque per begonnen uur.
  • de opdrachten die wijkwerkers uitoefenen zijn vaak een antwoord op een aantal maatschappelijke behoeften waarvoor het aanbod in het gewone arbeidscircuit onbestaande of onvoldoende is.

Alle informatie voor wijkwerkers en gebruikers vind je HIER terug maar je kan ook altijd contact nemen met de organisatie Wijkwerken Westhoek. Zij helpen je graag verder bij het beantwoorden van vragen, het registreren als gebruiker, het aanvragen van een klusje …

Alle info voor wijkwerkers vind je op https://www.vdab.be/wijk-werken/wijk-werker.

Interesse om je te registreren als gebruiker? Neem dan zeker een kijkje op https://www.vdab.be/wijk-werken/gebruiker.

Contactgegevens wijk-werkcoach Westkust : (niet op woensdag)

Fabienne Bertens

fabienne.bertens@dvvwesthoek.be

0472-94 22 76

Contactgegevens VDAB-wijk-werkbemiddelaar : (niet op woensdag)

Ornella De Marinis

ornella.demarinis@vdab.be

0476-77 06 98    058-29 60 24   

Contact

Wijk-werken

adres

Wijk-werken Westhoek

Contactpunt Werkwinkel Veurne

Pannestraat 13
8630 Veurne

tel.
0476-77 06 98 / 058-29 60 24   
e-mail
ornella.demarinis@vdab.be
vcard
Digitaal visitekaartje
Ornella De Marinis

Openingstijden

Werkwinkel enkel open op afspraak.