Gemeente De Panne

Activiteiten : Lezingen

UiT in De Panne
Hier vind je een overzicht van alle activiteiten en evenementen in De Panne.
Voor groot en klein, er valt altijd wel iets te beleven!
 • Alle activiteiten
 • Het is allemaal de schuld van de Chinezen

  Het is allemaal de schuld van de Chinezen

  op do 20 jan
  Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne

  Van 'Het is te laat' en 'Het is te duur' tot 'Het klimaat is altíjd veranderd!' en 'We gaan toch niet terug naar de middeleeuwen?'. Wie al eens in een discussie over het klimaat verzeilt, voelt de dooddoeners vaak al van ver aankomen. Origineel zijn ze zelden. Eigenlijk komen ze altijd op hetzelfde neer: maak je geen zorgen, doe zo weinig mogelijk of laat anderen het probleem oplossen.

 • het klimaat en de toekomst van de EU - afgelast!

  het klimaat en de toekomst van de EU - afgelast!

  op ma 24 jan
  Dienstencentrum De Boare

  Interactieve lezing door een deskundige van Europahuis Ryckeveld. De Europese Unie (EU) is niet uit het nieuws weg te denken. Europa worstelt met vele problemen, maar tijdens deze lezing ligt de focus op “het klimaat” en “de toekomst van de EU”.

 • Voordracht met aansluitend Nieuwjaarsreceptie

  op do 3 feb
  Dienstencentrum De Boare

  Voordracht " Beestenboel " gebracht door de heer Dirk Draulans met aansluitend Nieuwjaarsreceptie. Inschrijving verplicht!!!

 • Op weg naar een klimaatbestendige kustverdediging

  Op weg naar een klimaatbestendige kustverdediging

  op do 17 feb
  Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne

  Het laatste IPCC-rapport was duidelijk: zelfs als we de opwarming kunnen beperken tot anderhalve graad is een zeespiegelstijging van enkele meters tegen 2150 onvermijdelijk. Ook het verband tussen meer en hevigere stormen is ondertussen zonneklaar. Zijn we dan genoodzaakt om overal de dijken te verhogen? Gaan we nog meer zand moeten oppompen om stranden te herstellen?

 • “Biologisch” is niet zomaar een begrip zonder lading!

  “Biologisch” is niet zomaar een begrip zonder lading!

  op ma 21 feb
  Dienstencentrum De Boare

  Johan Deblaere, erkend lesgever voor het ministerie van landbouw biologisch tuinieren en natuurgids, geeft u een inkijk in het productie- en kweekproces van biologische voeding. Aan de hand van beeld- en filmmateriaal krijgt u te zien aan welke regels de klassieke voedingsindustrie onderworpen is en welke strenge maatregelen of beperkingen de biologische producten moeten ondergaan.

 • Interactieve muzikale namiddag

  op do 3 mrt
  Dienstencentrum De Boare

  Interactieve muzikale namiddag met Duo Retro

 • Naar Buiten

  Naar Buiten

  op do 17 mrt
  Oosthoekduinen

  Krijg je ze ook moeilijk 'buiten'? Zo herkenbaar de dag van vandaag. Maar wat is buiten spelen juist? Hoe maken we het aantrekkelijk voor de kids? (Her)ontdek de kracht van buitenspelen en hoe je je kinderen kan uitdagen en motiveren.

 • Een sterk merk!

  Een sterk merk!

  op ma 28 mrt
  Dienstencentrum De Boare

  Mark Corthals onthult ons aan de hand van leuke en soms bizarre verhalen de geheimen achter Coca Cola, Moulinex,C&A, Duracell en nog vele andere bekende merken.

 • Voordracht

  op do 7 apr
  Dienstencentrum De Boare

  Voordracht " Causerie: Etiquette & De Butler" door Corine Beyst

 • Cholesterol

  Cholesterol

  op ma 25 apr
  Dienstencentrum De Boare

  Waarom zegt iedereen dat cholesterol een gevaarlijke stof is? Wat is het verschil tussen “goede” en “slechte” cholesterol. Welk cholesterolpeil is gezond, welke zijn de risicofactoren, de symptomen en de gevolgen van een te hoge cholesterolspiegel? Mieke Bourgois – voedingsdeskundige en diëtiste- legt het u uit en geeft ons ook advies en voedingstips mee voor een gezonde levensstijl.

 • Tover je tuin om tot een klimaatbestendig bijenparadijs

  Tover je tuin om tot een klimaatbestendig bijenparadijs

  op do 19 mei
  Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne

  Je kent het wel: de ene maand ligt je gazon erbij als de Gobi-woestijn, de andere maand drijven je planten naar de riool. Hoog tijd om die tuin eens onder handen te nemen met onder andere schaduwbomen en waterelementen.

 • China (deel 2), van Confucius tot corona

  China (deel 2), van Confucius tot corona

  op ma 23 mei
  Dienstencentrum De Boare

  Tijdens de eerste voordracht omtrent China had Nico Bijnens het voornamelijk over hoe China uitgroeide van een eeuwenoud keizerrijk tot een moderne economische grootmacht. In dit tweede deel vertelt hij hoe China er geleidelijk aan lijkt in te slagen om deze status te hernieuwen. De uitbraak van het coronavirus heeft echter niet alleen China maar ook de rest van de wereld grondig veranderd!

 • Controverse in de natuur

  Controverse in de natuur

  op do 16 jun
  Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne

  Is een gascentrale beter dan kernenergie? Mogen wolven door onze achtertuin lopen? Een gesprek over natuur en technologie kan wel eens ontaarden. Hoe ga je hiermee om? Hoe laat je mensen samen kritisch nadenken?

1-13 Van 13