Gemeente De Panne

Activiteiten : Lezingen

UiT in De Panne
Hier vind je een overzicht van alle activiteiten en evenementen in De Panne.
Voor groot en klein, er valt altijd wel iets te beleven!
 • Alle activiteiten
 • onze kust, anders bekeken

  onze kust, anders bekeken

  op ma 21 sep
  De Korre

  Tijdens deze voordracht neemt Jan Seys (marien bioloog en communicatieverantwoordelijke voor het Vlaams instituut voor de Zee), je mee op een enthousiasmerende, virtuele reis langs onze Noordzeekust. Ontdek spectaculaire kreeksporen van de oude verdwenen Zwingeul en littekens in het landschap van de duinakkertjes van weleer. En wat is er nu waar van de voorspelde zeespiegelstijging?

 • samana Adinkerke , info namiddag veiligheid en preventie . 20-10-2020

  op di 20 okt
  Den Hert

  Op dinsdag 20 oktober 2020 nodigt Samana Adinkerke u uit op een info namiddag over veiligheid en preventie door Politie Westkust en Preventie . De namiddag zal vooral gaan over inbraak,; beveiliging, tips & tricks, diefstal met list, .enz. Werd je geconfronteerd met inbraak of brand dan heeft dat nefaste gevolgen. Zelfs slachtoffers die hier ongedeerd uitkomen, kampen vaak met trauma's. ...

 • Voordracht ‘Waarom België en Nederland twee landen zijn’

  Voordracht ‘Waarom België en Nederland twee landen zijn’

  op ma 26 okt
  De Korre

  Johan Gheeraert (master TEW en regiogids Westhoek) houdt een lezing over 600 jaar gemeenschappelijke, maar toch zo gescheiden geschiedenis. 450 jaar geleden raasde de Beeldenstorm over de Nederlanden. Wat er de volgende jaren gebeurde, zette evoluties in gang die er voor zorgden dat het noorden en het zuiden elk hun weg gingen: België en Nederland werden landen met diepgaande cultuurverschillen.

 • CAUSERIE: ALZHEIMER EN DEMENTIE DOOR PROF VAN BROECKHOVEN

  op vr 20 nov
  Dienstencentrum De Boare
 • Voordracht: armoede, een structurele aanpak

  Voordracht: armoede, een structurele aanpak

  op ma 23 nov
  De Korre

  Michèle Vandermeeren (schepen van Sociale Zaken en Welzijn en voorzitter van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst van De Panne) geeft haar visie op de armoedeproblematiek. Hoe wordt arm zijn beleefd? Hoeveel mensen worden in België/Vlaanderen door armoede getroffen? Aan de hand van recente cijfers en getuigenissen denken we na over hoe armoede duurzaam aangepakt kan worden.

 • Digitale beeldmontage over Noorwegen

  Digitale beeldmontage over Noorwegen

  op ma 14 dec
  De Korre

  André Haesaert (wereldreiziger, medestichter West-Vlaamse Vereniging van Fotoclubs en onderscheiden door de Fédération Internationale de l'Art Photografique) neemt je aan de hand van een prachtige beeldmontage mee langs wilde bergbeken, klaterende watervallen, besneeuwde bergketens, liefelijke dalen, blauwgroene meren, ruige hoogvlakten, glinsterende gletsjers en adembenemend mooie fjorden.

1-6 Van 6