Gemeente De Panne

Activiteiten : Sportactiviteit

UiT in De Panne
Hier vind je een overzicht van alle activiteiten en evenementen in De Panne.
Voor groot en klein, er valt altijd wel iets te beleven!
 • Alle activiteiten

Lopende zaken

Wordt verwacht

 • Winterlichtwandeling

  van di 15 dec
  Toerisme De Panne

  Rond eindejaar is het sowieso super gezellig in De Panne. Maar laten we het nog gezelliger maken in onze gemeente. Toerisme De Panne organiseerde een wedstrijd om de bewoners en handelaars van De Panne - Adinkerke te stimuleren om hun woning of handelszaak te versieren met sfeervolle winterverlichting. Naar aanleiding van deze wedstrijd stippelen we een mooie winterlichtwandeling uit in De ...

 • Bubble Run

  van za 19 dec
  Centrum van De Panne

  Verkleed je met het hele gezin in kerstthema en loop samen een recreatief loopparcours door de straten van De Panne. Bezorg achteraf een leukste groepsfoto en maak kans op een mooie prijs. Een plan met de te volgen route is te verkrijgen bij de dienst Sport (Sportlaan 2) en aan de balie van de dienst Toerisme (Zeelaan 21).

 • Zoektocht naar de verdwaalde elfjes (+-3km)

  van za 19 dec
  Calmeynbos

  De helpers van de kerstman raakten de weg kwijt en zijn verdwaald in het bos van De Panne. Kun jij alle elfjes terugvinden? Deze korte wandeling is gemaakt op maat van actieve kleuters. Langs de wandeling zitten verschillende elfen verstopt die ze moeten vinden. Ontdek jij hoeveel het er zijn? Aansluitend kan je nog een bezoekje brengen aan bezoekerscentrum Duinpanne of kan je nog heel wat ...

 • Klimstage voor kinderen van 6 t/m 8 jaar (volzet)

  Klimstage voor kinderen van 6 t/m 8 jaar (volzet)

  op ma 21 dec
  sporthal Den Oosthoek

  Tijdens de kerstvakantie, van 21 t.e.m. 23 december organiseert de dienst Sport een verkorte klimstage om kinderen de kans te geven kennis te maken met de klimsport. Omdat een hele dag klimmen enorm vermoeiend kan zijn, worden tussendoor ook andere activiteiten voorzien. Vooraf inschrijven is vereist (beperkt aantal plaatsen).

 • Klimstage voor kinderen van 9 t/m 11 jaar

  Klimstage voor kinderen van 9 t/m 11 jaar

  op ma 28 dec
  sporthal Den Oosthoek

  Tijdens de kerstvakantie, van 28 t.e.m. 30 december organiseert de dienst Sport een verkorte klimstage om kinderen de kans te geven kennis te maken met de klimsport. Omdat een hele dag klimmen enorm vermoeiend kan zijn, worden tussendoor ook andere activiteiten voorzien. Vooraf inschrijven is vereist (beperkt aantal plaatsen).

 • Yoga(belevings)wandeling door bos en duinen

  Yoga(belevings)wandeling door bos en duinen

  op di 6 apr
  Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne

  Tijdens een wandeling door bos, duinen en langs de poel beleef je de natuur op een unieke manier: via yoga, aandachts- en ontspanningsoefeningen, muziek, spel en creativiteit. Zo leer je niet alleen over de bomen, de planten en de dieren die in Duinpanne wonen maar ontdek je ook je eigen kracht. Je hoort, ziet en voelt heel bewust alles wat er is en je komt zo dicht als maar kan bij de natuur. ...

 • Yoga(belevings)wandeling door bos en duinen

  Yoga(belevings)wandeling door bos en duinen

  op di 13 apr
  Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne

  Tijdens een wandeling door bos, duinen en langs de poel beleef je de natuur op een unieke manier: via yoga, aandachts- en ontspanningsoefeningen, muziek, spel en creativiteit. Zo leer je niet alleen over de bomen, de planten en de dieren die in Duinpanne wonen maar ontdek je ook je eigen kracht. Je hoort, ziet en voelt heel bewust alles wat er is en je komt zo dicht als maar kan bij de natuur. ...

 • Buitenspeeldag 2021

  Buitenspeeldag 2021

  op wo 21 apr
  Fossiele Duinen Adinkerke - Garzebekeveld en Cabourduinen

  Goesting in een dagje buiten ravotten? Woensdag 21 april is het buitenspeeldag! Garzebekeveld wordt de hele namiddag omgetoverd in één groot speelterrein vol actie en avontuur. Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijft op de hoogte.

 • Picontocht - 31e Wandelsessie van de Westhoek

  op zo 16 mei
  De Boare

  Nog steeds de mooiste wandeling aan de kust! Volop natuur met het strand, het Calmeynbos, de duinenreservaten, het grootste duinengebied aan de Belgische Kust.

 • Keunetocht

  Keunetocht

  op ma 24 mei
  KRC Voetbalterrein
 • Keunetocht MTB - VTT 2021

  Keunetocht MTB - VTT 2021

  op ma 24 mei
  KRC Voetbal De Panne

  Parcours door bikers voor bikers: duinen, polders, bosjes, technische stroken, enkele veldwegels en éénmalige doorgangen. Meerdere single tracks kunnen gebist worden. De toertocht gaat dit jaar richting Oostduinkerke en Nieuwpoort. Unieke singletrack op het militair domein van Koksijde. Er zijn twee verzorgde bevoorradingen.

 • Begeleide fietstocht: 'De Moeren, parel binnen de polders'

  Begeleide fietstocht: 'De Moeren, parel binnen de polders'

  op za 5 jun
  Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne

  De gids neemt je mee naar het laagstgelegen gebied van België: het poldergebied 'de Moeren'. Tot de 17de eeuw was deze poldervlakte een groot binnenmeer, gescheiden van de zee door de duinengordel van Duinkerke tot Nieuwpoort. Maak kennis met de rijke geschiedenis van de drooglegging van het meer tot de eeuwenlange smokkel. Je ontdekt ook de rijke natuur van muskusrat tot bruine kiekendief. ...

 • De Panne Beach Run

  De Panne Beach Run

  op wo 4 aug
  Leopold I Esplanade

  Kom genieten van het strand tijdens De Panne Beach Run. Deze strandloop aan de vloedlijn, gaat richting Frankrijk, in het prachtige kader van zon, zee en strand.Iedereen vanaf 13 jaar kan deelnemen.

 • De Panne kids Run

  De Panne kids Run

  op wo 4 aug
  Leopold I Esplanade

  Strandloop voor kids van 7 tot 12 jaar. Het parcours bedraagt ongeveer 1,5km.

 • Buencamino Herfstwandeling

  op zo 3 okt
  De Boare

  Unieke wandelingen in de prachtige natuur van De Panne! Langs de zee, op de zeedijk, door de duinen, in de bossen en door de historische villawijk.

1-19 Van 19

Vaste afspraken

 • Full House Day basketbal De Panne

  Full House Day basketbal De Panne

  Sporthal 'Den Oosthoek', De Panne

  'Full House' : vol huis. Onze doel is dan ook volle tribunes tijdens iedere match, de ganse namiddag. Jongeren, Jeugd en Seniorenploegen verwachten jullie. Kom eens kennis maken met basketclub KBBC DE PANNE. Uren van iedere match vind je terug op www.kbbcdepanne.be Tot 12 november 2016.

 • Kitesurflessen aan de Belgische kust!

  Kitesurflessen aan de Belgische kust!

  StevoKitesurf

  Wil je graag leren kitesurfen op een ontspannen en snelle manier, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij staan garant voor de meest efficiënte en veilige cursussen van België. Meer info op www.kitesurflessen.be

 • Zeilwagenrijden (groepslessen)

  Zeilwagenrijden (groepslessen)

  Zeilwagencentrum

  Groepslessen niet mogelijk wegens coronamaatregelen. Initiatie zeilwagenrijden voor groepen, scholen, bedrijven... Na een korte uitleg; zoef je al snel zelf over het strand, voortgedreven door de wind.