Gemeente De Panne

M4-CONCERTAVOND MET MOZART

Breng op zaterdag 28 april een heerlijke muzikale avond door met Mozart, Monteverdi, Mendelssohn en Mortelmans in het gezelschap van het Beauvarletkoor Koksijde! De zes nocturnes van W.A. Mozart (1756-1791) zijn stuk voor stuk muzikale pareltjes die afwisselend getuigen van een spitse geest, fijngevoelige liefde en ongedwongen speelsheid. Mozart schreef zijn nocturnes om de feestelijke ...

Wanneer

  • za 28 april 2018
    van 20.00 tot 22.00u.

Prijs

€ 20,00 (Basistarief: 20,00 €; Voorverkoop: 15,00 €; Jongeren tot 26 jaar: 10,00 €)

Reservatie en tickets

e-mail
beauvarlet@gmail.com

Organisatie

naam
Beauvarletkoor Koksijde

Waar

naam
Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk
adres
Kerkplein8670 Koksijde

Info

Breng op zaterdag 28 april een heerlijke muzikale avond door met Mozart, Monteverdi, Mendelssohn en Mortelmans in het gezelschap van het Beauvarletkoor Koksijde!

De zes nocturnes van W.A. Mozart (1756-1791) zijn stuk voor stuk muzikale pareltjes die afwisselend getuigen van een spitse geest, fijngevoelige liefde en ongedwongen speelsheid. Mozart schreef zijn nocturnes om de feestelijke societyavonden bij baron von Jacquin in Wenen muzikaal op te fleuren. Hij onderhield het select gezelschap graag met deze elegante muziekstukjes, poëtisch verklankt door Italiaanse liefdesverzen van vriend en tevens hofdichter Pietro Metastasio.

Mozarts Sancta Maria, Mater Dei en Misericordias Domini brengen de toehoorder dan weer in een religieuze sfeer.

Beatus Vir van Monteverdi (1567-1643) is een een religieuze vocale compositie op de Latijnse tekst van Psalm 112. Het Beauvarletkoor brengt twee totaal verschillende muzikale toonzettingen van dit werk, alsook 19de-eeuws werk van F. Mendelssohn en Mortelmans.

Uitvoerders: Beauvarletkoor Koksijde & instrumentaal ensemble onder leiding van Griet De Meyer, Koen Pauly -continuo

Bron: UiTinVlaanderen.be