Gemeente De Panne

Dumontwijk

De Dumontwijk in De Panne is sinds 1995 beschermd als stadsgezicht. Het is een charmante wijk, waar je even kan verpozen weg van de drukte. De architecturaal interessante en geklasseerde Dumontwijk refereert naar de typische Cottagestijl, maar bevat ook een kenmerkend regionaal karakter met de baksteenarchitectuur. De wijk geeft een indruk van het verblijfstoerisme in de 19de en 20e eeuw. ...

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

Waar

naam
Dumontwijk De Panne
adres
Albert Dumontlaan8660 De Panne

Info

De Dumontwijk in De Panne is sinds 1995 beschermd als stadsgezicht. Het is een charmante wijk, waar je even kan verpozen weg van de drukte.

De architecturaal interessante en geklasseerde Dumontwijk refereert naar de typische Cottagestijl, maar bevat ook een kenmerkend regionaal karakter met de baksteenarchitectuur. De wijk geeft een indruk van het verblijfstoerisme in de 19de en 20e eeuw.

Vanaf het midden van de 19de eeuw vinden de eerste toeristen hun weg naar De Panne. Rond 1892 realiseert de Franse aannemer Arthur Bonzel de huidige Zeelaan. De weg omzeilt in een sierlijke bocht de Kykhillduin. Het zijn deze duinen achter de Zeelaan die onder leiding van Albert Dumont verkaveld en bebouwd worden, met respect voor het natuurlijke duinreliƫf.

Sinds 1995 is de Dumontwijk beschermd als stadsgezicht. Een charmante wijk, waar men even kan verpozen, weg van de drukte van de badplaats.

In de zomer zijn er begeleide wandelingen door de wijk.
Voor meer informatie richt u zich best tot de dienst voor Toerisme van De Panne