Gemeente De Panne

Theaterwandeling De blauwe vogel

Tot 9 januari 2022 loopt in De Panne de theaterwandeling 'De Blauwe Vogel', een theaterwandeling vol figuren, vertellingen en liedjes, vrij geïnspireerd op oeroude verhalen en de sprookjeswereld van Maurice Maeterlinck. Laat je onderdompelen in de magische sfeer van deze interactieve theaterwandeling, haal je plannetje bij Toerisme De Panne en begin aan je zoektocht. Bij de inkomhal hangt een ...

Wanneer

  • di 14 september 2021
    -
    zo 09 januari 2022

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Organisatie

naam
Dienst Cultuur De Panne

Waar

naam
Diverse locaties
adres
.8660 De Panne

Contact

t/
058/429753
e-mail
cultuur@depanne.be
website
http://www.depanne.be/cultuur

Info

Tot 9 januari 2022 loopt in De Panne de theaterwandeling 'De Blauwe Vogel', een theaterwandeling vol figuren, vertellingen en liedjes, vrij geïnspireerd op oeroude verhalen en de sprookjeswereld van Maurice Maeterlinck. Laat je onderdompelen in de magische sfeer van deze interactieve theaterwandeling, haal je plannetje bij Toerisme De Panne en begin aan je zoektocht.


Bij de inkomhal hangt een lege kooi. Het deurtje staat open. Blauwe pluimpjes dwarrelen in het rond. De straten hangen vol met affiches: Gezocht: Blauwe Vogel. Je rept je met een gsm in de aanslag naar het vertrekpunt van de zoektocht. Volg de blauwe pijlen en nestjes en ontdekt via QR-codes en filmpjes het verhaal van kleine Mo, een hek en een tuin en oude bomen en natuurlijk … een blauwe vogel.


De Blauwe Vogel is geïnspireerd op het wereldberoemde sprookje van de enige Belgische Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck, maar ook op de vele legendes die er zijn over blauwe vogels: brengers van geluk. Een nieuw verhaal, visueel verteld met figuren van Ananda Puyck, met nieuwe liedjes van de hand van Peter Spaepen en ingezongen door de vaste Aardvork-ploeg (Noémie Schellens, Pieter De Praetere en Elisabeth De Loore). Jana Roos maakte er prachtige en unieke tekeningen bij. Gezinnen wandelen, genieten van de muziek en het verhaal en gaan mee op zoektocht en avontuur. Ze kunnen de wandeling zelfs meerdere keren doen, want het verhaal loopt langs verschillende sporen. Wie weet vinden de kinderen aan het einde wel echt … een blauwe vogel?


De wandeling duurt een uur en is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.


Plan en start: Dienst Toerisme, Gemeentehuis, Zeelaan 21


Info: Dienst Cultuur, 058-42 97 53, cultuur@depanne.be

Bron: UiTinVlaanderen.be