Gemeente De Panne

Afgelast - De Reuzendoder van Ernest Hemingway

Bij deze voorstelling hoort een gratis inleiding die start om 19.30 u. Reuzendoder Ernest Hemingway. Schrijver van The sun also rises en The old man & the sea. Nobelprijswinnaar. Vrouwenverslinder. Overal ter wereld, van Cuba tot Parijs, stond hij bekend om zijn hoge alcoholtolerantie. Slechts twee voorwaarden had hij ten opzichte van zijn vuurwater: nooit onder het schrijven en bij voorkeur ...

Wanneer

  • vr 05 maart 2021
    van 20.00 tot 23.00u.

Prijs

€ 14,00 (Basistarief: 14,00 €; voordeelpas voor de jeugd: 7,00 €; -26j & 60+: 12,00 €)

Organisatie

naam
Centrum Ysara & City

Waar

naam
Centrum Ysara
adres
Dienstweg Havengeul 148620 Nieuwpoort

Contact

t/
058795000
e-mail
cultuur@nieuwpoort.be
website
http://www.cultuurnieuwpoort.be

Info

Bij deze voorstelling hoort een gratis inleiding die start om 19.30 u.

Reuzendoder
Ernest Hemingway.
Schrijver van The sun also rises en
The old man & the sea.

Nobelprijswinnaar.
Vrouwenverslinder.

Overal ter wereld, van Cuba tot Parijs, stond hij bekend om zijn hoge alcoholtolerantie.

Slechts twee voorwaarden had hij ten opzichte van zijn vuurwater: nooit onder het schrijven en bij voorkeur post meridiem. Maar waarom zo excessief? Waarom leek hij zichzelf te willen verwoesten? Tot het uiteindelijk zijn zelf geplande dood werd?

In één van zijn vele bekende brieven, gebruikt Hemingway een opvallend woord: “Alcohol was de Reuzendoder, waar ik zo vaak niet buiten heb gekund; of althans graag buiten had gekund.” Al hanteerden zijn drinkebroers andere begrippen, allen leken ze hun verslaving als wapen tegen dezelfde vijand in te zetten. Maar welke vijand was dat dan?

Thomas Janssens schrijft een nieuwe tekst voor vijf topacteurs: Lois Brochez, Clara Cleymans, Mieke De Grootte, Dahlia Pessemiers-Benamar en Geert Van Rampelberg. Samen brengen ze de kroniek van een morbide verslaving verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingway's vrouwen.

Voorstelling in samenwerking met 'Gezonde Gemeente Nieuwpoort'

Bron: UiTinVlaanderen.be