Gemeente De Panne

Overzichtstentoonstelling Jan De Mey

De zee is altijd in beweging, altijd anders en daarom een onuitputtelijke bron van inspiratie voor velen. Marines nemen dan ook een aparte plaats in binnen de schilderkunst. Ook Jan De Mey schildert zeegezichten. Hij doet zijn inspiratie op tussen Calais en Vlissingen en bij de grote schilders van marines uit het verleden. Sommige kunstwerken creëert hij in zijn atelier, andere 'en plein air'. ...

Wanneer

  • za 07 december 2019
    -
    zo 09 februari 2020

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Organisatie

naam
Dienst Cultuur De Panne

Waar

naam
De Scharbiellie
adres
kasteelstraat 348660 De Panne

Contact

t/
058/429753
e-mail
cultuur@depanne.be
website
http://www.depanne.be/cultuur

Info

De zee is altijd in beweging, altijd anders en daarom een onuitputtelijke bron van inspiratie voor velen. Marines nemen dan ook een aparte plaats in binnen de schilderkunst.

Ook Jan De Mey schildert zeegezichten. Hij doet zijn inspiratie op tussen Calais en Vlissingen en bij de grote schilders van marines uit het verleden. Sommige kunstwerken creëert hij in zijn atelier, andere 'en plein air'. Hij schildert daarbij met bravoure, maar ook in de wetenschap dat zijn werk nooit af is of zal zijn.

Bij het schilderen van zijn marines gebruikt hij zowel donkere en sobere als blauwe en lichte kleuren. De dikke lagen verf en textuur verwijzen naar het ongrijpbare van de zee en verraden zijn aandacht voor de materie die niet alleen de zee voorstelt, maar ook alle andere onderwerpen op zijn doeken.

Je kunt de kunstenaar persoonlijk ontmoeten op 21-22/12 en 28-29/12 in cultuurhuis De Scharbiellie.

Bron: UiTinVlaanderen.be