Gemeente De Panne

Wandelen door het Calmeynbos (7km)

Tijdens deze wandeling ontdekken we bos en duin in De Panne. We verzamelen aan het bezoekerscentrum Duinpanne waar we ons via boswegels begeven naar oude duinen en vervolgens jonge duinen. Dus stevige stapschoenen en een goede conditie zijn nodig om in het zand te stappen. Opgelet, deze wandeling is niet vlak! Graag vooraf inschrijven via onze website Afstand 7,5 km Relief: Licht klimmend ...

Wanneer

  • wo 20 november 2019
    -
    vr 20 december 2019

Prijs

€ 2,00 (Basistarief: 2,00 €; Leden Effen weg vzw: 0,00 €)

Reservatie en tickets

website
https://www.effenweg.be/events/calmeynbos-2/

Organisatie

naam
Effen Weg vzw

Waar

naam
Calmeynbos
adres
Olmendreef 28660 De Panne

Contact

t/
0472/57.71.19
e-mail
info@effenweg.be

Info

Tijdens deze wandeling ontdekken we bos en duin in De Panne. We verzamelen aan het bezoekerscentrum Duinpanne waar we ons via boswegels begeven naar oude duinen en vervolgens jonge duinen. Dus stevige stapschoenen en een goede conditie zijn nodig om in het zand te stappen. Opgelet, deze wandeling is niet vlak!

Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand 7,5 km
Relief: Licht klimmend
Moeilijkheidsgraad : Voor de geoefende wandelaar(duinzand)
Vertrekpunt :aan de parking van het natuurcentrum Duinpanne, Olmendreef 2, De Panne
Begeleidster : Ann Laurens (0496816110) – ann-l@effenweg.be


Het Calmeynbos is een heerlijk bos van 66 hectare om te wandelen, fietsen, mountainbiken of paard te rijden. Dit duinbos, gelegen op een boogscheut van de Vlaamse kust, herbergt een divers dier- en plantenrijk. Voor wie zee en bos wil combineren, is dit een ideale bestemming! Bovendien ligt het omgeven door het Westhoekreservaat en de Oosthoekduinen, die samen een groene duinengordel vormen. Je zal versteld staan van de uitgestrekte natuur!

Honden zijn toegelaten.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en voor mensen die het even wat moeilijker hebben (burn-out, depressie, stress,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur, is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf, het aantal deelnemers is beperkt. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg

Openbaar Vervoer
De Panne is bereikbaar met de trein of met de kusttram. Op 500 meter van het bezoekerscentrum de Nachtegaal bevindt zich de halte “De Panne Kerk”, deze is zowel te bereiken per bus als met de kusttram. Bekijk de routeplanner van de lijn voor meer gedetailleerde info of neem een kijkje op de website van de kusttram.

Carpoolen
Geen goede verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen in de wagen naar het vertrekpunt? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep 'Carpoolers van Effen Weg', waar vraag en aanbod kan gedeeld worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be