Gemeente De Panne

Informatieborden: De Panne en de Eerste Wereldoorlog

Op een 20-tal locaties staan informatieborden opgesteld bij belangrijke sites uit de Eerste Wereldoorlog. Naast de informatieborden is extra informatie te vinden via de interactieve app ‘layar’ en in een handige brochure.

Wanneer

  • wo 01 juli 2015
    -
    ma 31 december 2018

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Dienst Cultuur, Zeelaan 21, De Panne

Waar

naam
Diverse locaties in De Panne
adres
xx 008660 De Panne

Info

Met uitzondering van de grootste Belgische militaire begraafplaats, enkele herdenkingsmonumenten en -plaketten, herinnert vandaag nog maar weinig aan de belangrijke rol die De Panne in het niet bezette gebied achter de IJzer speelde tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vanaf juli 2014 (tot 2018) staan op een 20-tal locaties in onze gemeente informatieborden opgesteld bij belangrijke sites uit de Groote Oorlog.

Op de Zeedijk bevond zich het Rode Kruis-hospitaal L’Océan, het grootste Belgische fronthospitaal, onder leiding van dokter Antoine Depage, waar er meer dan 24.000 gewonden verzorgd werden.
Er waren ook medische posten in Adinkerke, waarvan de bekendste het veldhospitaal onder leiding van dokter Paul Derache was op het domein Cabour.
Het station van Adinkerke en de treinverbinding met Noord-Frankrijk speelde eveneens een zeer belangrijke rol in de eerste wereldbrand. Via deze weg vond de bevoorrading naar de streek aan en achter het front plaats.

Naast de informatieborden is extra informatie voorzien via de interactieve app ‘layar’ en in een handige brochure.