Gemeente De Panne

Tournée Minérale in De Panne

tournée minérale

De Stichting tegen Kanker en De DrugLijn roepen iedereen op om in februari een maand lang geen alcohol te drinken. Doe mee, geniet van de voordelen én de leuke activiteiten.

Geen alcohol = alleen maar voordelen

  • Je hebt meer energie. Alcohol afbreken vraag energie en maakt je dus suf. Door geen alcohol te drinken, gun je je lever een rustpauze en voel je je beter in je vel.
  • Je slaapt beter. Een glas alcohol als slaapmutsje lijkt te werken, maar het zorgt wel voor een slechtere, oppervlakkigere nachtrust. In een alcoholvrije periode slaap je dieper en vaster.
  • Je spaart geld uit. wijn, cava, gin … Alcohol is duur! Met wat je minder uitgeeft aan alcohol kan je jezelf een gezonde verwennerij gunnen, een uitstapje meepikken of nog meer leuks.
  • Gezonder gewicht. Alcoholische dranken hebben geen enkele voedingswaarde. Daarbovenop bevat zo goed als alle drank ook nog eens heel wat suiker. Bewust met alcohol omgaan, helpt je dus werken aan een gezond gewicht.
  • Geen kater, meer tijd. Beeld je eens in wat voor leuks je kan doen in de tijd die je anders ellendig in de zetel doorbrengt?
  • Alcohol = ongezond. Het risico op katers en gênante avonden kent iedereen, maar er zijn ook risico’s op lange termijn, zoals verslaving, leverziekten of kanker. Een alcoholpauze inlassen en werken aan je alcoholgebruik in het algemeen, is dus werken aan je gezondheid.

Activiteiten in De Panne

De gemeentelijke diensten organiseren verschillende gratis activiteiten. Inschrijven doe je aan het onthaal in het gemeentehuis, 058-42 16 16 of via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina.

Responsible Young Drivers @ Drag Queen Night

Zaterdag 10/02

Vier mee tijdens de 14de Verkiezing ‘Miss Drag Queen De Panne 2018’, en ga bij vertrek langs het standje van de Responsible Young Drivers. Je kan er vrijwillig een alcoholtest afleggen en zo aan je medepassagiers tonen dat je hen veilig naar huis brengt!

 

Smoothie workshop

Vrijdag 16/02

14.00u -15.30u

Den hert, kerkweg 5

Fruitcocktails met een gigantische hoeveelheid vitaminen in plaats van alcohol! In 90 minuten tijd leer je 3 verschillende smoothies maken. Pure gelukzaligheid in een gezond jasje!

Maximaal 20 personen.

 

Theeproeverij @ Gust

Woensdag 21/02

14.00u

Trefpunt Huis Van Gust

We houden een gezellig theekransje in Oosterse sfeer. Proef van exotische thee op traditionele wijze. Wie zin heeft, kan ook heerlijke koekjes bakken die bij de thee passen. Maximaal 30 personen.

 

Waterworkshop ‘Keep on dreaming’

Zondag 25/02

14.30u-16.15u

De Korre

Een interactieve workshop met watersommelier Nils Segers waarin je te weten komt welk water je best drinkt en hoeveel. Met degustatie van verschillende waters en als afsluiter een echte watercocktail! Maximaal 35 personen.